Wat is ABM?

Anat Baniel Method® NeuroMovement® is een bewegingsgerichte aanpak die de capaciteit van het menselijke brein gebruikt om fysiek, cognitief en emotioneel functioneren te verbeteren. Deze methode is een vorm van lichaamswerk die gebruik maakt van subtiele, varierende bewegingen met de intentie ongebruikte zenuwbanen in lichaam en brein te activeren.
De methode is een praktische toepassing van de principes van neuroplasticiteit, die betrekking heeft op de capaciteit van de hersenen om te veranderen en nieuwe connecties te vormen.
Baniel’s studie en nauwe professionele samenwerking met Dr. Moshé Feldenkrais hebben de basis gelegd voor haar werk. Baniel heeft in de afgelopen 35 jaar deze methode van beweging en het richten op de hersenen als een centrale bron voor verandering verder ontwikkeld.

Het brein is een zeer adaptief orgaan dat continu reageert en verandert na aanleiding van  nieuw verkregen informatie. Anat Baniel heeft een methode ontwikkeld waarmee je op een directe en efficiënte manier kunt communiceren met het brein, en deze nieuwe connecties en functies kunt aanleren.
Deze methode heeft ze samengevat in de ‘9 Essentials’ , de 9 voorwaarden om
breinfunctie te optimaliseren.

Anat Baniel heeft meer dan 35 jaar ervaring met het werken met volwassenen en kinderen. Baniel gelooft dat het brein op iedere leeftijd nieuwe patronen kan aanleren. De Anat Baniel Methode Neuromovement is erg succesvol in het helpen van volwassenen en kinderen bij het herstellen na trauma (functieverlies), in het verbeteren van atletische vermogens alsook in algemene zin in het vergroten van fysieke en mentale vermogens waaronder het leervermogen.
Haar methode wordt ondersteund door hedendaagse hersenonderzoek en toonaangevende
neurowetenschappers, waaronder dr. Michael Merzenich. Baniel is de auteur van de boeken ‘Move Into Life’ en ‘Kids Beyond Limits’.

youtube video link Michael Merzenich about ABM :