Volwassenen

De Anat Baniel methode is zeer succesvol gebleken bij het helpen van volwassenen te herstellen na trauma (functieverlies) of in algemene zin in het verbeteren van fysieke en mentale functies.

Wanneer we gewond, in shock of getraumatiseerd zijn, passen we ons direct aan om de pijn te minimaliseren en controle te maximaliseren. Deze onbewuste aanpassingen zorgen voor spierverkrampingen en fysieke beperkingen.

Het doel van deze methode is het vergroten van je bewegingsmogelijkheden waardoor je makkelijker en soepeler gaat bewegen. Hierdoor kunnen ook ingesleten bewegingspatronen veranderen die oorzaak kunnen zijn van blessures of pijnklachten.

Toename vitaliteit

Het vergroten van je bewegingsmogelijkheden leidt tot een flexibelere geest en het verbeteren van je hele welbevinden.

Gespannen spieren, discomfort of pijnklachten, de oorzaak ligt vaak in de manier waarop uw brein bewust en onbewust spieren aanstuurt. In veel gevallen gaat het om spieren waarvan mensen niet eens weten dat ze ze hebben en zeker niet bewust kunnen aansturen. Als mensen het hebben over gespannen spieren of spieren die ‘vast’ zitten betekent dit dat de spier chronisch aangespannen is en niet vrijwillig losgelaten kan worden. De hersenen zitten in een vast patroon van aanspannen.
Door een variatie van subtiele bewegingen aan te bieden kunnen ongebruikte zenuwbanen worden geactiveerd en leert het brein steeds meer onderscheid te maken (differentiëren) tussen de verschillende lichaamsfuncties. U krijgt hierdoor meer bewegingsvrijheid en flexibiliteit.